top of page

RECYCLAGE BOUWAFVAL DOOR NV PIETERS GCA IN LEBBEKE (OOST-VLAANDEREN)

Recyclagewerken bij particulieren en bedrijven

NV Pieters GCA uit Lebbeke (Oost-Vlaanderen) is uw specialist in het recycleren van allerhande bouwafval, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Dit houdt concreet in dat materiaal kan aangeleverd, maar ook afgehaald worden. Wij zijn met andere woorden een tijdelijke opslagplaats waar al uw puin op een milieubewuste en veilige manier verwerkt wordt.

Een korte uitleg over het verwerkingsproces:

Een kraan (1) brengt eerst uw afval in de breekmachine (2), die alles tot gruis breekt. Via een transportband (3) wordt het gebroken materiaal hierna naar een zeefmachine (4) gebracht, die op haar beurt het gruis in diverse korrelgroottes (5) opdeelt. Een ingebouwde magneet haalt vervolgens aan de basis het ijzer uit het afval, terwijl de mogelijkheid bestaat om plastic en andere moeilijk te recycleren stoffen manueel van de transportband te verwijderen (6).

Verwerkingsproces

Drie pasklare oplossingen voor de recyclage van uw bouwafval

We bieden u drie mogelijkheden voor uw recyclagewerken waarvan u en het milieu beter worden. Zo creëren wij voor elke situatie een win-win relatie waar iedereen bij vaart.

1. U brengt per vrachtwagen het bouwafval tot onze breekcentrale,

met als resultaat een zeer gescheiden verwerkingsproces. De materialen die voor dit selectief sorteringsproces in aanmerking komen zijn beton, baksteenpuin, grond en stenen, zand en stenen.

2. Een tweede mogelijkheid is dat wij ter plaatse komen.

Dit is meestal het geval bij verder afgelegen werven, waar de frequente transporten niet opwegen tegen éénmalige verplaatsing van de infrastructuur.

3. U kunt onze installatie ook met een minimum aan personeel huren.

Meer weten over de recyclage van uw bouwafval? Wij staan steeds tot uw dienst! Aarzel niet ons te contacteren voor bijkomende inlichtingen of een offerte.

bottom of page